perjantai 24. lokakuuta 2014

Mysli – aamujen pelastus ja katutaiteen inspiroija



Ciao! 

J jakoi jossain päin sosiaalista mediaa kuvan, jonka kuvateksti kuului jotakuinkin näin: "My neighborhood isn't exactly the toughest one." ja kuvassa oli seinään tehty töherrys, jossa luki "Muesli". Kuvasta tuli (ei ehkä niin kovin yllättäen) mieleen mysli. Eikä ihan mikä tahansa mysli, vaan itse tehty muromysli. Resepti on eräästä 90-luvun lopulta olevasta kasviskeittokirjasta ja sitä lukiessa saattaa hiipiä mieleen epäilys, että ehkä terveellisempiäkin aamupalavaihtoehtoja on olemassa. Toisaalta pähkinöitä tulee sekaan runsaasti, samoin tietysti kaurahiutaleita, joten on niitä huonompiakin vaihtoehtoja. Aika varmasti.

Itse reseptistä sen verran, että paistaessa kannattaa pysytellä lähietäisyydellä ja sekoitella mysliä muutaman kerran, ettei se pala ja että se ruskistuu tasaisesti. Muuta hankalaa tässä ei sitten olekaan. :)

Ihania viikonloppuaamuja!

Update: Tässä muuten se kuva! Mysli on universaali asia.




Mysli eli Home Made Granola


50 g voita
0,5 dl (ruoko)sokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
4 rkl hunajaa
2 tl vaniljasokeria
1 l kaurahiutaleita
1 dl karkeasti rouhittua mantelia
(1/4 dl pistaasipähkinöitä)
1 dl kookoshiutaleita
2 dl rouhittuja pecan-pähkinöitä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuumenna kattilassa voi, sokeri, hunaja, siirappi ja vaniljasokeri. Anna kiehahtaa. Lisää kaikki muut ainekset, sekoita huolellisesti sekaisin. Levitä tasaisesti leivinpaperin päälle pellille ja paista noin 20 min uunin keskitasolla. Sekoittele pariin kertaan paistamisen aikana, varo ettei mysli pala. Anna jäähtyä rauhassa pellillä ja siirrä sitten ilmatiiviiseen purkkiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti