maanantai 13. lokakuuta 2014

Caesarkastikkeesta



Sunnuntai-iltapäivänä tuli äkkiä akuutti kana-caesarkolmioleipien tarve. Syynä tähän oli Stockmannin Hullut päivät. Älkää kysykö miksi tai miten, mutta jostain syystä tavaksi on muodostunut käydä siellä jonain päivänä hypistelemässä tavaroita, ostamassa lapsille sukkahousuja, ja syödä lounaaksi tuollainen leipä. Nyt jotenkin arkikiire pääsi ikävällä tavalla tämän tärkeän Perinteen edelle, ja leivän puute jäi kalvamaan niin pahasti kuin kana-caesarkolmioleivän puute vain voi ihmistä kalvaa. Joten tehtiin sellaisia sitten itse. On todettava, että parempia tuli, vaikka Stockan Delin leivät ihan hyviä ovatkin. Salaisuus: kastike. Mies maistoi sitä ja pyysi lusikan. Lapset vaikenivat täysin saatuaan leivät eteensä. Itseasiassa en muista niitä yhtä hiljaisina pitkään aikaan edes nähneeni. Itse maistelin kastiketta aivan luvattoman paljon jo leipiä tehdessä.

Joten tässä se nyt on. Kastike. Sopii leipiin hyvin, koska ei valu majoneesipohjan takia, mutta en näe mitään syytä miksi tätä ei voisi syödä salaatin kanssa. Jos kuvan leipiä tekee mieli, tarvitsee kastikkeen alle, väliin ja päälle lisätä vain pari siivua paahdettua paahtoleipää, paistettua kanafilettä ja runsaasti salaattia. Majoneesiksi kannattaa valita jotain kunnon tavaraa, esim. Hellmann'sin majoneesi on tosi hyvää ilman sitä ikävää pistävää sivumakua, mikä monissa valmismajoneeseissa on.

Syysfiiliksissä, P


(Helppo, nopea ja aivan mahdottoman hyvä) Caesarkastike
Yht n. 3 dl

1 pienehkö valkosipulin kynsi
1 anjovisfile
2,5 dl majoneesia
1 tl worcesterkastiketta
1 tl hunajalla maustettua Dijon-sinappia
mustapippuria muutama kierros myllystä
1 dl tuoretta parmesanraastetta

Purista valkosipulinkynsi valkosipulipuristimella murskaksi mittakippoon. Tyhjennä puristin ja tee sama anjovisfileelle. Lisää kuppiin kaikki muutkin mausteet, majoneesi ja juustoraaste. Sekoita hyvin, anna maustua hetki ja herkuttele. Jos haluat enemmän ytyä, voit laittaa enemmän valkosipulia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti